Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

15. 08. 2019. 17:40   >>  17:43

STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE

Milijarderu pedofilu vrat slomljen na više mjesta

Autopsija tijela milijardera Džefrija Epstajna, koji se navodno ubio u zatvoru u Njujorku, pokazala je da mu je vrat polomljen na više mjesta, piše Vašington post. Takvi prelomi mogu se pojaviti kod osobe koja se objesila, ali i kod žrtava ubistva davljenjem, navodi list, a prenosi agencija Rojters.

To su prvi detalji rezultata autopsije Epstajna, koji je umro u subotu rano ujutro, kada su ga stražari pronašli obješenog u njegovoj ćeliji zatvora na Menhetnu.

Državni tužilac čije odjeljenje prati zatvor u kojem je Epstajn bio, rekao je da njegova smrt "očigledno samoubistvo", međutim, zvaničnici američkog Ministarstva pravde nijesu komentarisali rezultate autopsije.

Glavni patolog Njujorka Barbara Sempson obavila je autopsiju Epstajnovog tijela u nedjelju, a njena kancelarija nije komentarisala navode Vašington posta.
Komentar nije mogao da dobije ni Rojters.

Sempson je ranije rekla da je uvjerena da je Epstajn umro u zatvoru, tako što se objesio u zatvorskoj ćeliji, gdje je očekivao suđenje po optužbi za seks-trafiking.

Obdukciju je nadgledao privatni patolog u ime Epstajnovih zastupnika.

Agencije su ranije javile da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva prije nego što je oduzeo sebi život.

Prije dvije nedjelje 66-godišnjak pronađen povrijeđen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

On se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula, a izjasnio se da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio na desetine maloljetnica u svoje luksuzne kuće, kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtjev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrijednost procjenjuje na 77 miliona dolara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније