Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Mina ]

15. 08. 2019. 09:55 >> 09:57

OPSERVATORIJA SAOPŠTILA

Islamisti oborili avion sirijske vlade i zarobili pilota

Džihadisti su srušili avion sirijske vlade i zarobili pilota, što je prvi takav slučaj nakon eskalacije sukoba posljednjih mjeseci na sjeverozapadu Sirije, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Direktor Opservatorije, Rami Abdel Rahman, saopštio je da je lovac "Suhoj" nadlijetao je oblast istočno od Han Šejhuna, ključnog grada na jugu Idliba.

On je dodao da su pripadnici grupe Tahrir al-Šam zarobili su pilota koji se katapultirao, prenio je Rojters.

Rahman je naveo da je to prvi srušeni sirijski avion nakon što su snage sirijske vlade i njihovi ruski saveznici počeli krajem aprila svakodnevno da bombarduju provinciju Idlib i djelove susjednih Alepa, Hame i Latakije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније