Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 08. 2019. 23:19 >> 23:19

MARŠ MARGARETA

Brazil: 100.000 žena protestovalo protiv predsjednika

Oko 100.000 žena iz ruralnih sredina u Brazilu okupilo se danas u glavnom gradu na tradicionalnom skupu "Marš margareta" koji je ove godine protekao u znaku protesta protiv brazilskog predsjednika Žaira Bolsonata.

Taj marš se održava svake četvrte godine kao skup podrške seoskom svijetu i pravima žena u Brazilu, gdje je porodično nasilje veoma prisutno.

Žene su protestovale zbog vladine politike proširenja upotrebe pesticida i namjere Bolsonara da se eksploatišu rudnici na autohtonim i zaštićenim područjima.

Neke žene iz raznih plemena domorodaca protestovale su zbog "genocidne politike" brazilskog predsjednika. Većina žena nose cvijeće, slamnate šešire i odjeću ljubičaste boje, koja je simbol tog protestnog marša.

Tokom govora na skupu mnogi su rekli da je Bolsonaro "ženomrzac, homofob i rasista".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније