Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis, objavila B.B. ]

14. 08. 2019. 22:32 >> 22:31
1

ORGANIZACIJE U RUSIJI

Sindikati predlažu četvorodnevnu radnu sedmicu

Savez nezavisnih sindikata Rusije predložio je Ministarstvu rada te države prelazak na četvorodnevnu radnu sedmicu, ali uz zadržavanje postojećih plata.

Sindikat upozorava da poslodavci već preraspoređuju radno vrijeme na taj način, ali ne iz dobre namjere, već zbog finansijskih poteškoća, što dovodi do značajnog smanjenja radničkih plata.

Sindikati podržavaju skraćenje radne sedmice, ali samo kao sredstva za optimizaciju vremena rada i odmora i uz obavezno očuvanje postojeće plate, piše HRportfolio.

Sindikalci predlažu da se to pitanje razmotri na tripartitnoj komisiji za regulaciju socijalnih i radnih odnosa, uzimajući u obzir postojeće sisteme nagrađivanja rada, razlike u radnom vremenu i druge karakteristike organizacije rada u Rusiji.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev u junu je dopustio prelazak na četvorodnevnu radnu sedmicu.

Prema njegovim riječima, tehnološki napredak vodi skraćenju radnog i produženju slobodnog vremena.

Kao primjer naveo je kompaniju sa Novog Zelanda koja je svojim zaposlenima plaćala tri slobodna dana sedmično.

Prema riječima Medvedeva, radnici su počeli da rade 20 odsto bolje, a i manje su zabrinuti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније