Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 09. 2013. 10:42   >>  11:44

POTVRDA

Izveštaj UN o Siriji u ponedeljak

Izvještaj inspektora UN o upotrebi hemijskog oružja u Siriji biće objavljen "vjerovatno u ponedeljak", izjavio je danas šef francuske diplomatije Loran Fabijus.

"U izvještaju će pisati da se dogodio hemijski masakr (...) i sigurno će biti indicija" o porijeklu masakru 21. avgusta, u blizini Damaska, uz stotine mrtvih, rekao je ministar na Radiju RTL.

"Počev od toga što samo režim ima te zalihe, i interes, može se izvući zaključak", rekao je Fabijus za koga je režim Bašara al-Asada nesumnjivo odgovoran, dok je ruski predsjednik Vladimir Putin u članku u današnjem "Njujork tajmsu" optužio pobunjenike za taj zločin.

"To nije realnost. To je verzija na kojoj Rusi rade veoma dugo. Putin igra svoju igru", rekao je Fabijus.

Ministar je najavio za iduću nedelju "ideju" o međunarodnoj kontroli hemijskog arsenala Sirije, koju će predložiti Rusima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније