Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

13. 08. 2019. 13:26   >>  13:48

IZ UN SAOPŠTILI

Istražuju 35 sajber napada Sjeverne Koreje

Eksperti UN su saopštili da istražuju 35 slučajeva u 17 zemalja vezanih za sajber napade kojima je Sjeverna Koreja nelegalno pribavljala sredstva za nuklearni program.

Kako se navodi u izvještaju UN u koji je uvid imala agencija Asošijejted pres, eksperti UN su pozvali i na uvođenje kazni za brodove koji su kršili sankcije protiv Pjongjanga, snabdijevajući Sjevernu Koreju naftom i benzinom.

Kako se navodi u izvještaju, najveći broj sajber napada bio je uperen protiv susjedne Južne Koreje - 10, nakon čega slijedi Indija sa tri i Bangladeš i Čile sa po dva napada.

Ostale zemlje koje je Sjeverna Koreja napala po jedan put kako bi se ilegalno domogla sredstava su Kostarika, Gambija, Gvatemala, Kuvajt, Liberija, Malezija, Malta, Nigerija, Poljska, Slovenija, Južnoafrička Republika, Tunis i Vijetnam, navodi se u izvještaju UN.

Sjeverna Koreja je zaradila oko dvije milijarde američkih dolara za svoje programe razvoja "oružja za masovno uništenje, kradući od finansijskih institucija i razmjenjujući kriptovalute rasprostanjenim i sve naprednijim sajber napadima", navodi se u povjerljivom izvještaju UN u koji je Rojters nedavno imao uvid, a koji citira i AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније