Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 08. 2019. 19:53   >>  19:53

TEŽE DO ZELENE KARTE

Novi američki propisi pogađaju i legalne imigrante

Američka vlada će ubuduće kažnjavati legalne imigrante koji koriste socijalne programe, poput bonova za hranu, kao dio nove politike namijenjene usporavanju legalne imigracije i smanjivanju broja imigranata koji dobijaju pravo na stalni boravak u SAD.

Kako piše Njujork tajms (NYT), novi propisi će najteže pogoditi siromašne imigrante koji legalno žive u SAD i dobijaju socijalnu pomoć od vlade i natjerati ih da biraju između državne pomoći i legalnog boravka i rada u SAD.

Imigranti koji su već dobili zelenu kartu vjerovatno neće osjetiti efekte novih mjera.

Prema tekstu novog propisa, SAD žele imigrante koji mogu da se izdržavaju a ne one koji "za svoje potrebe zavise od javnih sredstava".

NYT navodi da će mjera koja će stupiti na snagu za 60 dana biti moćno oruđe u rukama vlade predsjednika Donalda Trampa u pokušaju da suzi broj imigranata iz siromašnijih zemalja.

Pristalice imigracije su najavile da će od suda zatražiti da blokira nove mjere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније