Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 09. 2013. 09:01 >> 09:01
2

PREGOVORI U ŽENEVI

Keri i Lavrov o Siriji

Državni sekretar SAD Džon Keri i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov sastaće se danas u Ženevi kako bi pokušali da postignu dogovor o sirijskom hemijskom oružju.

Keri i Lavrov će pokušati da se dogovore o rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN kojom bi se od Sirije zahtijevalo da preda sve svoje hemijsko oružje ili da u suprotnom snosi posljedice, javio je AP, pozivajući se na izvore iz Stejt departmenta.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je uputio apel američkom narodu zbog krize u Siriji. U članku koji je objavio Njujork Tajms, on je upozorio da je bi SAD-ov napad na Siriju mogao da pokrene novi talas terorizma. 

Putin u komentaru dodaje da milioni ljudi misle da SAD nije model demokratije, nego država koja se oslanja na silu. 

Rusija je poslala u Vašington detalje svog prijedloga da se sirijsko hemijsko oružje stavi pod međunarodnu kontrolu. 

Keri je ranije rekao da svaki plan o tome da se tako nešto učini mora da sadrži "posljedice" ukoliko se ispostavi da je to samo taktika za odlaganje američke vojne intervencije. 

Sirija je prihvatila prijedlog Rusije, navodeći da će se time "otkloniti osnove za američku agresiju". 

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da su šefovi ruske i američke diplomatije razgovarali u srijedu telefonom o Siriji. 

Razgovori između ruskog ministra spoljnjih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Džona Kerija mogu trajati nekoliko dana, izjavio je izvor iz stalne ruske misije u UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније