Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

11. 08. 2019. 16:46   >>  16:46

U OSLU

Nakon pucnjave u džamiji, nađeno tijelo rođake napadača

Jedan mladi Norvežanin otvorio je u subotu poslije podne vatru u džamiji u okolini Osla, saopštila je jutros norveška policija.

U pucnjavi je lakše ranio jednu osobu prije nego što ga je jedan vjernik zaustavio i potom policija uhapsila.

Nekoliko sati poslije napada u jednoj kući u blizini džamije otkriveno je tijelo jedne mlade ženske osobe, rođake napadača, dodala je policija navodeći da je otvorena istraga pošto se sumnja na ubistvo.

Predstavnik džamije izjavio je lokalnim medijima da je muškarac u crnom, sa kacigom i pancir prslukom ušao u zdanje gdje je bilo samo tri vjernika.

Policija je pozvana u pomoć nakon što se čula pucnjava.

Napadač je "mlad Norvežanin od oko 20 godina, i živi u okolini", naveli su policijski izvori i dodali da je vjerovatno djelovao sam i da je od ranije poznat policiji.

Pucnjava se dogodila u svjetlu rastućih napada bijelih suprematista u SAD i Novom Zelandu, gdje je u martu u pucnjavi u dvije džamije ubijeno više od 50 osoba.

U Norveškoj je ekstremni desničar Anders Brejvik u julu 2011. ubio osam osoba u bombaškom napadu na zgradu vlade u Oslu i 69 u potonjem oružanom napadu na ljetnji kamp podmlatka Laburističke stranke na ostrvu Utoja.

Norveška policija saopštila je ranije da će biti pojačana bezbjednost povodom muslimanskog praznika Kurban-bajrama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније