Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

08. 08. 2019. 21:15 >> 21:12

TAJVAN

Pogodio ih zemljotres dok se pripremaju za tajfun

Vlasti na Tajvanu naredile su da se prodavnice, kompanije i škole sjutra zatvore jer se super tajfun Lekima približava tom ostrvu.

Zbog toga je došlo do otkazivanja letova i upozorenja o pojavi klizišta nakon što je ostrvo pogodio zemljotres jačine 6 stepeni.

Tajfun Lekima koji sobom donosi vjetar brzine 234 kilometara na sat trebalo bi da pogodi ostrvo kasno večeras nakon što preraste u super tajfun, saopštili su meteorolozi, prenio je Rojters.

"Pogodio nas je zemljotres dok se pripremamo za tajfun, što je rijedak događaj", rekao je premijer Tajvana Su Ceng-čang na sastanaku u nacionalnom centru za hitne slučajeve, na kome su zvaničnici pozvani da budu oprezni.

Tajvanska meteorološka kancelarija izdala je upozorenja o vjetru i kiši za Tajpej, sjeverni lučki grad Kelung i druge okruge na sjeveru ostrva.

Upozorenje je izdato i za južnu i istočnu obalu.

Nevrijeme će se potom kretati ka Kini, odnosno kineskom gradu Šangaju tokom vikenda, saopštili su meteorolozi.

U drugoj polovini godine tajfuni regularno pogađaju Tajvan, Kinu, Filipine i Japan.

U tajfunu Morakot koji je 2009. godine pogodio Tajvan nastradalo je gotovo 700 ljudi najviše u klizištima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније