Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B.

07. 08. 2019. 16:52   >>  16:51

ERDOGAN

Turska će svoje interese braniti i silom

Turska će po svaku cijenu braniti svoje nacionalne interese, dijalogom i diplomatijom, ali i, ako to bude potrebno, upotrebom sile, rekao je predsjednik države Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je rekao da od Sjedinjenih Američkih Država (SAD) očekuje određene konkretne korake bilo da je riječ o izručenju čelnika organizacije Fetulaha Gulena, koji je u egzilu u SAD, a koga Ankara optužuje za organizaciju neuspjelog vojnog puča, bilo o prekidu snabdijevanja oružjem kurdskih terorista.

On je, u vezi raketnog sistema S-400 koji Turska nabavlja od Rusije, istakao kako nema konkretnih dokaza da taj sistem šteti NATO-u ili programu borbenih aviona F-35.

"Mi ćemo sigurno braniti naše nacionalne interese, kada to bude potrebno dijalogom, ali isto tako i blažim elementima sile. Nekada i prinudnim alatima diplomatije, ali kada to bude potrebno i primjenom stvarne sile", poručio je Erdogan.

Osvrnuvši se na odnose Turske i EU, on je ocijenio da "ako EU želi da postane globalni igrač, mora prvo pridobiti Tursku".

"Članstvo Turske (u EU) ne smije biti žrtva volje nekoliko zemalja", koje se tome protive, istakao je turski predsjednik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније