Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

06. 08. 2019. 21:44 >> 21:43

ZBOG PROTESTA

Kineska vlada upozorila demonstrante

Kineski zvaničnik zadužen za Hongkong rekao je da je samo pitanje vremena kada će biti kažnjeni organizatori višesedmičnih protesta.

Protesti traju nekoliko sedmica, a u više navrata bili su nasilni.

AP prenosi da komentari portparola kineskog kabineta ukazuju da će Peking zauzeti čvršći stav prema protestima i da nema namjeru da počne dijalog o zahtjevima demonstranata za političkim reformama.

On je pozvao građane da odbiju pozive demonstranata i njihov promotivni materijal, kao i da se suprotstave prekidima u saobraćaju.

BBC prenosi upozorenje Pekinga demonstrantima da se ne "igraju vatrom" i da ne "potcjenjuju snagu odgovora vlade".

Istovremeno, grupa aktivista sa maskama i šeširima održala je konferenciju za novinare, prvu od početka dvomjesečnih protesta, sa koje su pozvali liderku Hongkonga Keri Lam da narodu vrati moć i da se "pozabavi" njihovim zahtjevima.

Oni su poručili da nemaju veze ni sa jednom političkom partijom ili organizacijom i istakli da je njihov cilj da stvore platformu za građane Hongkonga preko koje će moći da iskažu nezadovoljstvo vladom i policijom.

Aktivisti su se obratili samo dan nakon što je policija bacila suzavac na demonstrante širom Hongkonga.

Demonstracije su počele zbog zakona o ekstradiciji koji predviđa da se građaninu Hongkonga može suditi u centralnoj Kini, ali su kasnije prerasli u širi protest protiv gradske uprave i centralne vlade u Kini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније