Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

05. 08. 2019. 13:39 >> 13:41
1

EKONOMIST

U Egiptu 32,5 odsto stanovnika živi u siromaštvu

Egipatska vlada je konačno potvrdila u dugo odlaganom izvještaju da je 32,5 odsto od 99 miliona ljudi živjelo u siromaštvu, u poređenju sa 27,8 odsto 2015. godine, prenio je sajt britanskog lista "Ekonomist".

List dodaje da se taj izvještaj, da bi stvari bile još gore, oslanja na zvanične podatke o siromaštvu prema kojima su siromašni stanovnici, oni koji mjesečno primaju oko 45 dolara, što je za 25 odsto manje od finansijske definicije koju je utvrdila Svjetska banka.

Izvještaj demantuje tvrdnje predsjednika Egipta Abdela Fataha el Sisija da njegove ekonomske reforme donose napredak.

Smanjenje subvencija i veći porezi doveli su do malog suficita u egipatskom budžetu i smanjili njegov projektovani budžetski deficit na 8,3 odsto Bruto domaćeg proizvda (BDP) ove godine, u poređenju sa 12,5 odsto tri godine ranije, naveo je list i dodao da su na taj način građani ostali siromašniji.

Plate ne idu u korak sa inflacijom i privatni sektor ne raste mnogo, naveo je Ekonomist i dodao da je Sisi, suočavajući se s lošim vijestima, odlučio da okrivi glasnika - njegova vlada je mjesecima blokirala objavljivanje izvještaja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније