Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 09. 2013. 13:16 >> 13:16

ZVECKANJE ORUŽJEM

Rusija se sprema za napad

Rusija bi mogla da pojača slanje oružja Iranu i da promijeni uslove za snabdjevanje američkih vojnika u Avganistanu, ako Vašington pokrene napad na Siriju.

Predsjednik spoljnopolitičkog odbora ruskog parlamenta Aleksej Puškov je pred poslanicima izrazio nadu da će SAD podržarti ruski prijedlog o stavljanju sirijskog hemijskog oružja pod međunarodnu kontrolu.

Tokom rasprave o nacrtu rezolucije o Siriji, komunisti su se založili za jačanje ruskih pošliljki oružja Iranu i reviziju uslova za tranzit snabedjevanja za američke snage u Avganistanu. 

Puškov je rekao da bi takav potez sada bio preuranjen, ali je upozorio da će Rusija razmotriti takve korake ako u Vašingtonu prevlada strana koja se zalaže za rat. 

Iranski vrhovni vodja ajatolah Ali Hamnei izjavio je danas da se nada da je obećanje SAD da će diplomatskim putem ukloniti opasnost od hemijskog oružja u Siriji "bilo ozbiljno". 

"Nadam se da je novi stav SAD prema Siriji ozbiljan, a ne igra sa medijima. Nedeljama su prijetili ratom narodu ovog regiona za dobrobit cionista", rekao je Hamnei. 

Iran je glavni regionalni saveznik sirijskog režima koji je u ratu sa pobunjenicima pomognutim sa Zapada. 

Predsednik SAD Barak Obama koji je nedavno najavio "ograničeni" vojni udar na Siriju, kao mjeru odmazde za upotrebu hemijskog oružja protiv civila, pristao je u medjuvremenu na sprovodjenje ruskog plana da se pomenuto oružje stavi pod medjunarodnu kontrolu i tako izbjegne vojna akcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније