Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ MINA - BUSINESS ]

11. 09. 2013. 11:12 >> 11:12

6 OD 16

Rusi na čelu najveće kiparske banke

Akcionari najveće banke na Kipru izabrali su šest Rusa u njen novi 16-očlani Upravni odbor.

Tako je više stranaca nego ikada ranije ušlo u Upravni odbor Banke Kipra.

Znatan broj Rusa u upravi te banke koja je opstala zahvaljujući stranoj pomoći, posledica je aranžmana vrijednosti više milijardi EUR o čemu se Kipar u martu dogovorio s partnerima u eurozoni i s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), prenosi Blic.

U zamjenu za deset milijardi EUR kredita, deponenti čiji su ulozi veći od 100 hiljada EUR u Banci Kipra i u drugoj po veličini banci Laiki, izgubili su veliki dio svojih uloga.

Ruska preduzeća i državljani Rusije imaju milijarde EUR na kiparskim računima.

Po uslovima strane kreditne pomoći, 47,5 odsto neosiguranih uloga u Banci Kipra je pretvoreno u akcije čime su ulagači protiv svoje volje postali njeni akcionari. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније