Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

(B92)

31. 07. 2019. 22:10 >> 22:09
1

ZVANIČNICI SAD TVRDE

Ubijen sin Osame Bin Ladena?

Američki zvaničnici tvrde da Vašington ima obavještajne podatke da je sin Osame bin Ladena ubijen, prenosi En-Bi-Si.

Tri zvaničnika SAD, koji su tražili da ostanu anonimni, rekli su za En-Bi-Si da je Hamza bin Laden, sin osnivača Al-Kaide Osame bin Laden, ubijen.

Okolnosti koje su dovele do njegove smrti nijesu otkrivene, kao i da li su u likvidaciji učestvovali Amerikanci.

Hamza se posljednji put u medijima pojavio 2018. kada je zaprijetio Saudijskoj Arabiji pozivajući narod arapskog poluostrva da se pobuni i podigne na svrgavanje saudijske monarhije i od tada se nije oglašavao.

Prema bivšem agentu FBI-a i stručnjaku za borbu protiv terorizma Ali Sufanu, Hamza se "spremao za lidersku ulogu u organizaciji koju je osnovao njegov otac".

Vjeruje se da je Hamza bin Laden rođen 1989. godine. Njegov otac preselio se u Avganistan 1996. godine i objavio rat SAD.

Kada su američki specijalci 2011. godine ubili Osamu tokom u Pakistanu, Hamza nije pronađen.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније