Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 09. 2013. 22:59 >> 23:00
4

POVODOM KRIZE U SIRIJI

Obama i Oland: Sve opcije otvorene

Predsjednici Francuske i SAD, Fransoa Oland i Barak Obama, su u telefonskom razgovoru dogovorili da "sve opcije ostanu otvorene" kada je u pitanju kriza u Siriji.

"Dva državnika su istakla da su sklonija diplomatskom rešenju, ali su i naglasili važnost toga da sve opcije ostanu otvorene", navodi se u saopštenju, prenijela je agencija AFP.

"Oni su se dogovorili da će blisko saradjivati u najdetaljnijem mogućem razmatranju ruskog prijedloga da se čitav arsenal hemijskog oružja u posjedu sirijskog režima stavi u potpunosti pod medjunarodnu kontrolu i osigura njegovo djelotvnorno i kompletno uništavanje", naveo je Olandov kabinet. 

"Ti koraci počinju danas u Ujedinjenim nacijama, uz izglede za skoro donošenje rezolucije Saveta bezbednosti. SAD, Britanija i Francuska će narednih dana ujediniti napore kako bi se to ostvarilo", navedeno je u saopštenju kabineta francuskog predsjednika. 

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov predložio je juče da zvanični Damask stavi svoje hemijsko oružje pod medjunarodnu kontrolu, što je sirijska vlada prihvatila

(B92)

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније