Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 07. 2019. 22:28   >>  22:30

UBIJENI TOKOM AKCIJE

Dva američka vojnika stradala u Avganistanu

Dva američka vojnika stradala su danas u Avganistanu, saopštila je komanda NATO-a i dodala da su vojnici ubijeni tokom "akcije" ne navodeći detalje.

Ukupno 12 američkih vojnika stradalo je u sukobima u Avganistanu od početka godine, dok istovremeno SAD pokušavaju da pokrenu direktne pregovore između avganistanskih vlasti i talibanskih pobunjenika.

Oko 2.300 američkih vojnika je poginulo i više od 20.400 je ranjeno u Avganistanu od 2001. godine, kada su SAD povele međunarodnu koaliciju koja je protjerala talibane s vlasti.

Avganistanske snage bezbjednosti bore se protiv talibana od 2014. godine, kada su SAD i NATO zvanično okončale misiju u toj zemlji.

SAD su poslije tog povlačenja planirale da ostave oko 1.000 vojnika, ali je zbog pogoršanja situacije, u Avganistanu sada oko 14.000 američkih vojnika u okviru misije nazvane "Odlučna podrška" (Resolute Support).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније