Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

29. 07. 2019. 07:49   >>  07:49

FESTIVAL HRANE

Troje mrtvih, 12 povrijeđenih u pucnjavi u Kaliforniji

Najmanje troje ljudi je ubijeno, a 12 povrijeđeno u pucnjavi na godišnjem festivalu hrane u mjestu Gilroj u Sjevernoj Kaliforniji, javio je jedan gradski zvaničnik.

 

Oružani incident dogodio se juče po lokalnom vremenu posljednjeg dana trodnevnog festivala hrane, takmičenja kuvanja i muzike koji privlači više od 100.000 ljudi.

Odbornik mjesta Gilroj Din Brako rekao je za AP da je broj mrtvih i povrijeđenih preliminarna cifra.

Policija je javila jutros da je osumnjičeni napadač mrtav, a da se sumnja da postoji i drugi napadač.

Svjedoci su javili da je nastala panika kada su se čuli pucnji na Gilroj festivalu bijelog luka (Garlic Festival) u tom mjestu od 50.000 stanovnika koje se nalazi oko 176 kilometara jugoistočno od San Franciska.

Bend Tin Men je počinjao da svira na bis kada su se čuli pucnji. Pjevač Džek van Brin rekao je da je vidio muškarca u zelenoj košuli i sivoj marami oko vrata kako puca u dio gdje je hrana sa oružjem koje je ličilo na jurišnu pušku.

Pjevač i drugi članovi benda bacili su se iza bine. Van Brin je rekao da je čuo da neko pita "Zašto ovo radite" i odgovor "zato što sam stvarno bijesan".

Drugi član benda rekao je da je čuo puno pucnjeva i onda je sve stalo.

Nešto kasnije došla je policija i rekla članovima benda i drugim ljudima koji su se krili da izadju sa rukama dignutih u vazduhu.

Dva medicinska centra u okolini javila su da su primili dva, odnosno pet povrijeđenih u napadu, a za sada se ne zna njihovo stanje.

Predsjednik SAD Donald Tramp je u Tviter poruci sinoć napisao da je policija na mjestu oružanog napad u Gilroju i da ima izvještaja da napadač još nije uhvaćen i pozvao svoje sunarodnike da se čuvaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније