Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 02. 2013. 19:09 >> 19:08
2

SPORADIČNI METEOR

VIDEO: Vatrena kugla proletjela iznad Kalifornije

Prvo je juče rano izjutra razorni meteor pogodio Rusiju – povrijeđeno je 1.200 ljudi, a šteta se procjenjuje na 33 miliona dolara. Potom je sinoć meteor 2012 DA14 proletio rekordno blizu Zemlje, na udaljenosti od 27.680 kilometara, da bi stigao izvještaj da je kasnije sinoć tijelo nalik na meteor eksplodiralo iznad Kube.

Konačno, 24 sata nakon što je ogromni meteor pogodio region Čeljabinsk u Rusiji, prijavljena je „vatrena kugla“ na nebu iznad Kalifornije.

Stručnjaci vjeruju da je "sporadični meteor" uzrokovao vatrenu kuglu koja je preletjela zapadno kalifornijsko nebo sinoć, prenio je "USA Today”. Oni takođe ne vide vezu između ruskog meteora ili 2012 DA14.

Jarko svjetlo prvo je prijavljeno iznad Santa Rose u 7.45 po lokalnom vremenu, San Franciska, ali i San Hozea i Morgan Hila.

Svjedoci navode da je svjetlost bila jarko zeleno-plava, koja je prelazila u žutu, kako je meteor prelijetao. Nema izvještaja o šteti ili povrijeđenima.

Astronom Džerald Mekigen rekao je za NBC da "sporadični meteori" pogađaju Zemlju nekoliko puta dnevno i da mogu da donesu do 15.000 tona svemirskog otpada godišnje na našu planetu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније