Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

23. 07. 2019. 23:33   >>  23:32

RJEŠAVANJE SPORA

EU spremna da ukine carinu na automobile iz SAD-a

Evropska unija (EU) spremna je da ukine carine na uvoz automobila iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), u nastojanju da riješi aktuelni trgovinski spor sa Vašingtonom, rekao je njemački ministar ekonomije Peter Altmaier.

On je kazao da na taj način žele da otklone optužbe da su američke carine na uvoz automobila niže od evropskih, prenosi HRportfolio.

Američki predsjednik Donald Tramp opet je kritikovao trgovinske odnose SAD-a i EU, ocjenjući ih nepoštenim.

Trenutno SAD na uvoz automobila iz EU zaračunava carinu od 2,5 odsto.

EU, sa druge strane, uvoz manjih automobila iz SAD-a carini sa stopom od deset odsto, dok uvoz kamioneta podliježe višim carinama u visini od 25 odsto.

Tokom nedavnog putovanja u SAD, kada se sastao s američkim trgovinskim predstavnikom Robertom Lighthizerom, Altmaier je rekao da je optimističan u pogledu mogućeg postizanja sporazuma do kraja ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније