Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

22. 07. 2019. 17:59 >> 17:55

NOVI BILANS

Najmanje 650 žrtava monsuna u južnoj Aziji

Posljednje dvije nedjelje u južnoj Aziji od jakih monsunskih kiša je poginulo 650 ljudi, saopštile su danas vlasti zemalja tog regiona.

U Indiji, Bangladešu i Nepalu nekoliko desetina hiljada ljudi je raseljeno zbog jakog nevremena, a ugroženo je više od deset miliona.

U Indiji sa 1,3 milijardi stanovnika, od monsuna je stradalo 460 ljudi. U nekim zonama na sjeveru i sjeverozapadu zemlje nema struje zbog poplave.

U susjednom Nepalu je poginulo 90 osoba, a 29 nestalo.

U Bangladešu je registrovano 97 mrtvih, a u Pakistanu 30.

Sezona monsuna traje od juna do septembra, važna za navodnjavanje usjeva i vodosnabdijevanje tog područja u Aziji gdje živi jedna petina svjetskog stanovništa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније