Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M.Lj. ]

20. 07. 2019. 15:10 >> 15:13

OMANSKI MOREUZ

Pariz i Berlin pozvali na oslobađanje tankera

Francuska i Njemačka zatražile su danas da bude oslobođen tanker sa 23 člana posade koji je zaustavljen u Ormuskom moreuzu i odveden u iransku luku.

 

"Pozivamo iranske vlasti da u što najkraćem roku oslobode tanker i njegovu posadu, kao i da poštuju princip slobodne plovidbe u Zalivu", saopštilo je francusko Ministarstvo inostranih poslova koje je izrazilo zabrinutost i pozvalo na smanjenje tenzija na tom području.

Sličan poziv iranskim vlastima uputilo je njemačko Ministarstvo inostranih poslova, navodeći da je nova eskalacija napetosti "veoma opasna" za to područje.

Iranske vlasti su najpre sinoć saopštile da je tanker zaustavljen zbog nepoštovanja međunarodnih pomorskih pravila. Nalazi se u luci Bandar Abas na jugu Irana.

Teheran je danas naveo da je to recipročna mjera zbog uloge Velike Britanije u zaustavljanju tankera sa iranskom naftom kod obale Gibraltara.

Zaplijenjeni tanker sa 23 člana posade u vlasništvu je Švedske ali je plovio pod britanskom zastavom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније