Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

19. 07. 2019. 23:35 >> 23:34

PROTESTI U VAŠINGTONU

Uhapšeno 70 katolika koji traže bolje uslove za migrante

Oko 70 časnih sestara, članova klera i paroha uhapšeno je danas na demonstracijama u Vašingtonu, kada je na stotine katolika protestovalo zbog ponašanja federalne vlade prema migrantima.

Vašington post piše da su demonstranti u rukama nosili slike djece koja su umrla u federalnim migrantskim centrima i izgovarali molitvu.

Pojedini demonstranti uzvikivali su imena djece i tijelima pravili krst ležeći na zemlji.

Ovo je drugi put ove nedjelje da se održavaju vjerski protesti u glavnom gradu koji pozivaju na raspuštanje Agencije za imigraciju (ICE) i na raspuštanje prenatrpanih migrantskih centara na granici između SAD i Meksika.

Desetine demonstranata blokiralo je ulaz u Agenciju za imigracije, a 10 ih je uhapšeno i optuženo za nezakonit ulazak u zgradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније