Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

18. 07. 2019. 08:11   >>  08:45 1

UBJEDLJIVOM VEĆINOM

Kongres odbacio predlog za impičment Trampa

Predstavnički dom Kongresa SAD ubjedljivom većinom odbacio je predlog demokratskog kongresmena za impičment predsjednika Donalda Trampa zbog nedavnih rasističkih uvreda na račun četiri demokratske predstavnice, u glasanju koje je prikazalo koliko su demokrate podijeljene po pitanju pokušaja da se Tramp ukloni prije izbora 2020.

Predlog teksaškog demokrate Ala Grina je odbačen sa 332 glasa dok je 95 kongresmena glasalo za impičment, a protiv predloženih mjera je glasalo i tri petine demokrata.

Po tim rezultatima se može pretpostaviti, piše Asošiejted pres, da je predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi, demokrata, bila uspješna u naporima da spriječi pokušaj impičmenta prije pribavljanja eventualnih dokaza koji bi pridobili javnost za smjenu predsjednika.

"Ima mnogo nezadovoljstva, s raznih strana. Ali nekad jednostavno morate da zauzmete stav", rekao je Grin poslije glasanja.

Svi republikanci su glasali protiv impičmenta.

"Ovo je jedino što su oni htjeli da urade još od dana izbora", rekao je u kratkoj izjavi lider republikanaca u Predstavničkom domu Kevin Mekarti.

Tramp je pokušaj impičmenta nazvao "najsmješnijim projektom u koji je ikada bio uključen".

On je rekao da je "ogromna većina protiv impičmenta završetak te priče" i pozvao demokrate da se "vrate poslu".

AP navodi da novije ankete pokazuju da se većina građana protivi impičmentu, a čak i kad bi Predstavnički dom izglasao impičment, što je jednako podizanju optužnice, Tramp bi na suđenju u Senatu gotovo sigurno bio oslobođen optužbi.

Kongresmen Grin je predlog za impičment podnio zbog Trampovih nedavnih komentara o četiri demokratske predstavnice kojima je poručio da se "vrate u svoje zemlje". Poslanice Aleksandrija Okazio-Kortes, Ajana Presli, Ilhan Omar i Rašida Tlaib su pripadnice manjina, ali sve imaju američko državljanstvo i samo Omar nije rođena u SAD.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније