Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

17. 07. 2019. 11:46   >>  11:50 1

FRANCUSKI POLITIČAR PODNIO OSTAVKU

Ministar pravio skupe večere od državnih para

Francuski ministar za zaštitu životne sredine Fransoa de Rugi podnio je ostavku nakon izvještaja da živi raskošno na račun poreskih obveznika.

On je na "Fejsbuk" stranici napisao da je "u svoju odbranu" podnio ostavku francuskom premijeru Eduardu Filipu.

De Rugi je već neko vrijeme na udaru kritika, otkako je internet stranica "Medijapart" objavila da su on i njegova supruga, za vrijeme njegovog predsjedavanja Donjem domu francuskog parlamenta, organizovali raskošne večere na koje su pozivali prijatelje, piše AP.

Nakon što je nedavno imenovan za ministra za zaštitu životne sredine, De Rugi je navodno potrošio oko 60.000 eura na renoviranje svog stana.

"Napadi i linč medija na moju porodicu primorali su me na nužni korak nazad", kazao je de Rugi.

Za novu ministarku zaštite životne sredine imenovana je dosadašnja ministarka saobraćaja Elisabet Born, objavila je Jelisejska palata.

Mediapart je objavio fotografije de Rugija i njegove supruge novinarke kako uživaju u skupoj večeri sa skupim vinom i jastozima na Valentinovo, u vrijeme dok je bio predsjednik parlamenta 2017. i 2018. godine.

Portal tvrdi da je večera na račun poreznih obveznika bila izričito privatan događaj, dok se bivši ministar brani da je bila u sklopu njegovog rada u Nacionalnoj skupštini.

Mediapart je otkrio i da je de Rugi iznajmio stan u svom Nantesu po nižoj cijeni, namijenjenoj onima s malim primanjima.

Navodi se i kako je njegova supruga kupila 500 eura vrijedno sušilo za kosu, te da su renovirali svoj državni stan za 63 hiljade eura.

Najveću štetu, ipak, je izazvala fotografija s jastozima, u državi koja se i dalje oporavlja od mjeseci protesta Žutih prsluka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније