Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

17. 07. 2019. 17:34   >>  17:32

U SUDANU OKONČANA KRIZA

Vojska i demokratski pokret potpisali sporazum

Sudanska vojska i prodemokratski pokret potpisali su danas politički dokument, dio sporazuma o podjeli vlasti kojim treba da se okonča kriza u zemlji poslije više nedjelja blokiranih pregovora.

Dvije strane, predstavnici vladajućeg Vojnog savjeta i Snage za proglas slobode i promjene, koji predstavlja demonstrante, potpisali su tzv. političku deklaraciju, jedan od dva dokumenta koji su dio sporazuma.

Drugi dokument, Ustavna deklaracije, će, kako se očekuje, biti potpisan u roku od nekoliko dana.

Ceremonija potpisivanja održana je danas u glavnom gradu Sudana Kartumu, poslije cjelonoćnih razgovora da se riješi kriza, a predstavnici obije strane su se rukovali.

Ovo potpisivanje je ključni korak u tranziciji zemlje poslije višemjesečnih uličnih protesta koji su, u aprilu ove godine, podstakli vojsku da svrgne vladara Omara al Bašira i preuzme vladanje zemljom.

"Ovo je istorijski trenutak za zemlju", rekao je zamjenik šefa sudanskog vladajućeg Vojnog savjeta Mohamed Hamdan Dagalo, prenijela je agencija Frans pres.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније