Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 01. 2013. 15:00 >> 15:44

BRITANIJA - EU

Britanija ne okreće leđa EU

Britanski premijer Dejvid Kameron , koji je juče najavio referendum o ostanku te zemlje u Evropskoj uniji, poručio je danas da Britanija ne okreće leđa Evropi.

,,Mi ne okrećemo leđa Evropi, već sasvim obrnuto. Želimo konkurentniju, otvoreniju i fleksibilniju Evropu, kao i da obezbijedimo mjesto Britanije u okviru tog bloka", rekao je Kameron na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.


Kameron je juče pred britanskim parlamentom obećao da će referendum o ostanku te zemlje u EU biti raspisan sredinom drugog mandata njegove vlade, a najkasnije do kraja 2017., ukoliko Britanija ne bude izuzeta od većine pravila koja važe za ostale članice.

Kameron je takođe upozorio evropske lidere da bi bilo kakav pokušaj da se države ,,uguraju" u još dublju političku uniju bez mogućnosti da same donose odluke, bio pogrešan i da Britanija u tome ne želi da učestvuje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније