Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

17. 07. 2019. 17:57 >> 17:57

RAKETNI PROGRAM

Iran: Izjava o raketama izazov za SAD

Iran je saopštio da su izjave šefa diplomatije Mohameda Džavada Zarifa o mogućnosti pregovora o iranskom raketnom programu za cilj imale da dovedu u pitanje američku politiku prodaje oružja u regionu Persijskog zaliva i da ne znače spremnost Teherana na takve razgovore.


Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi napisao je na Tviteru da je Zarif "prebacio loptu u američko dvorište istovremeno osporavajući američku pordaju oružja" saveznicima na Bliskom istoku.

Zarif je u intervjuu za NBC njuz rekao da ako SAD žele da razgovaraju o iranskim projektilima "prvo treba da prestanu s prodajom svog tog oružja, uključujući projektile, u regionu".

Iran oduvijek odbija bilo kakve pregovore o svom raketnom programu.

I iranska misija pri UN je ministrove komentare opisala kao "hipotetičke".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније