Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

15. 07. 2019. 12:13 >> 12:13

AMERICAN AIRLINES SAOPŠTIO

Boingovi avioni prizemljeni do novembra

Samo nekoliko dana nakon što je "United Airlines" saopštio da otkazuje više od 5.000 letova aviona Boing 737 Max do oktobra, "American Airlines" je najavio da će njegovi avioni ovog tipa ostati prizemljeni do 2. novembra.

"American Airlines" je ranije otkazao letove Boinga 737 Max do 3. septembra, ali nakon što je FAA otkrio novi problem s kompjuterom aviona, odlučeno je da se odgađanje produži do jeseni.

Kompanija je saopštila da će ovaj potez rezultirali otkazivanjem 115 letova svakog dana, te da će to kompaniju koštati 185 miliona dolara tokom drugog kvartala ove godine. Ipak, istaknuto je da će predstojeće softverske nadogradnje te novi treninzi za pilote dovesti do vraćanja aviona u službu ove godine.

"American Airlines" ima 24 aviona Boing 737 Max, a 76 ih je naručeno.

Dvije fatalne nesreće su rezultirale ogromnim pritiskom na Boing koji je sporne avione prizemljio u martu, nakon što je otkriveno da je softverski problem uzrokovao katastrofe u Etiopiji i Indoneziji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније