Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

11. 07. 2019. 15:02   >>  15:02

TUŽIOCI SAD ZATRAŽILI

Za "El Čapa" doživotna i još 30 godina zatvora

Američki državni tužioci zatražili su doživotnu zatvorsku kaznu za meksičkog narko bosa Hoakina Gusmana, poznatijeg kao El Čapo, koji je u februaru proglašen krivim za planiranje ubistava i krijumčarenje droge.

AP prenosi da su federalne vlasti u dokumentu koji je juče podnijet sudu pored doživotnog zatvora za El Čapa zatražile i izricanje dodatnih 30 godina kazne.

Navodi se da su tužioci takođe od sudije zatražili da naredi vraćanje imovine žrtvama u iznosu koji treba kasnije da bude utvrđen.

El Čapov advokat Džefri Lihtmen ocijenio je zahtjev tužilaca "površnim", kao i da je kod restitucije u pitanju "teorijski novac, a ne stvarni" i da američka "vlada tek treba da locira i peni" od Gusmanovih navodnih 12,6 milijardi dolara zarađenih od droge, koje tužioci traže da budu oduzeti El Čapu.

Izricanje presude narko bosu zakazano je za 17. jul.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније