Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 09. 2013. 10:10 >> 10:11

NEUSAGLAŠENI

Merkel kritikuje članice EU oko Sirije

Njemačka kancelarka Angela Merkel kritikovala je neusaglašene stavove pojedinih država članica EU, koje su podržale saopštenje sa samita Grupe 20 o Siriji.

Četiri države članice EU potpisale su u petak saopštenje na samitu G-20 u Sankt Peterburgu, ali ne Njemačka, koja je čekala do subote da to saopštenje potpiše nakon zauzimanja zajedničkog stava svih 28 država članica na sastanku šefova diplomatija EU u Vilnijusu.

"Ne vjerujem da je u redu da se pet država složi o zajedničkom stavu bez drugih 23 koje tamo ne mogu da budu, znajući da će se 24 sata kasnije svih 28 okupiti za istim stolom", rekla je Merkelova na predizbornom skupu na zapadu Njemačke.

"Zato sam ja rekla: 'Hajde da vidimo da imamo zajednički stav svih 28'", kazala je njemačka kancelarka, koja na izborima za dvije sedmice, teži ponovnom izboru na tu funkciju.

Izjave njemačke kancelarke su prikrivena kritika upućena Velikoj Britaniji, Francuskoj Italiji i Španiji, koje su potpisale saopštenje, koje je podržao Vašington, na samitu G-20 u Sankt Peterburgu, sa još sedam država, koje nisu članice Unije, naveo je AFP.

Ni saopštenje sa sastanka G-20, kao ni saopštenje EU - izdato nakon sastanka kome je prisustvovao američki državni sekretar DŽon Keri - ne poziva na vojnu akciju, već na "snažan odgovor" u Siriji. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније