Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

10. 07. 2019. 08:25   >>  08:26

ŠPANSKI SOCIJALISTI

Razmatraju odustajanje od Sančeza za premijera

Španski socijalisti saopštili su da će odustati od pokušaja da postave svog lidera Pedra Sančeza za premijera, ukoliko on ne preživi glasanje za novu vladu ovog mjeseca, čime su povećane šanse za održavanje novih parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Saopštenje socijalista je povećalo tenzije u već zategnutim odnosima između najvećih političkih stranaka u Španiji, koje okrivljuju jedna drugu za to što vlada nije formirana ni dva i po mjeseca nakon izbora.

Najvjerovatnije je da će saveznik socijalistima na glasanju 23. jula biti krajnje lijeva partija Podemos, mada njen lider Pablo Iglesijas i Sančez nijesu juče uspjeli da se dogovore o savezu, prenosi Rojters.

Sančez, koji je bio predsjednik prethodne vlade, na tom glasanju mora da dobije apsolutnu većinu od 176 glasova u Donjem domu španskog parlamenta, kako bi ponovo postao premijer.

Ukoliko ga poslanici ne izaberu, Sančez može ili da zakaže novo glasane za septembar ili da pusti da prođe dvomjesečni period nakon kojeg se izbori automatski raspisuju u novembru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније