Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

08. 07. 2019. 22:52 >> 22:52

MNOGE ČLANICE FRUSTRIRANE

EU nevoljna da dalje odgađa Bregzit

Irski premijer Leo Varadkar rekao je danas da bi lideri EU bili "veoma nevoljni" da odobre još jedno odgađanje Bregzita.

Varadkar je izjavio da su mnoge članice EU "veoma frustrirane" i da bi odgodile Bregzit samo zbog "veoma dobrog razloga", na primjer izbora u Velikoj Britaniji.

Istupanje Velike Britanije iz EU, početno planirano za 29. mart, odgođeno je nakon što je britanski parlament odbacio sporazum o istupanju koji je premijerka Tereza Mej potpisala s Briselom. Novi datum Bregzita je 31. oktobar.

Mej je prošlog mjeseca podnijela ostavku, a njeni potencijalni nasljednici, Boris Džonson i Džeremi Hant, obećali su da će izvijesti Veliku Britaniju iz EU sa ili bez sporazuma o istupanju.

Većina ekonomista tvrdi da bi Bregzit bez sporazuma bacio Veliku Britaniju u recesiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније