Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

08. 07. 2019. 08:34   >>  08:33

LONDON

Otvaraju istragu o curenju diplomatskih dopisa

Britanske vlasti saopštile su da će otvoriti istragu o curenju u medijima diplomatskih depeša u kojima je britanski ambasador u SAD između ostalog naveo da je američki predsjednik Donald Tramp nesposoban i jedini odogovoran za loše funkcionisanje svoje administracije.

"Zvanična istraga o tom curenju će biti otvorena", izjavio je sinoć neimenovani portparol britanskog Ministarstva inostranih poslova koji nije osporio vjerodostojnost tih diplomatskih dopisa.

Šef britanske diplomatije Džeremi Hant se distancirao o depeša britanskog ambasadora Kima Deroka.

"Važno je reći da ambasador obavlja svoj posao i da daje iskrene izvještaje i lične stavove o stanju u zemlji u kojoj boravi, a to nijesu stavovi britanske vlade niti moji", rekao je Hant.

"Mi i dalje vjerujemo da je admistracija Donalda Trampa veoma efikasna i najbolji mogući prijatelj Velike Britanije na međunarodnoj sceni", rekao je Hant koji je jedan od kandidata za britanskog premijera.

Dokumenta objavljena u nedjeljnom izdanju britanskog lista "Mejl" sadrže vrlo kritične komentare ambasadora Deroka o stanju Trampove vlade, pružajući redak pogled na to kako visoki britanski diplomata vidi vladu britanskog najbližeg saveznika.

"Zaista ne vjerujemo da će ova administracija postati znatno normalnija, manje disfunkcionalna, manje nepredvidljiva, manje raskidana frakcijama, manje diplomatski nespretna i nesposobna", napisao je Derok u jednom od niza dokumenata koji su procurili od 2017. godine do danas.

Tramp je komentarisao da Derok "ne služi dobro Veliku Britaniju" i da nije "veliki obožavalac tog čovjeka".

Derok (65) je jedan od najiskusnijih diplomata koji je imenovan za ambasadora u januaru 2016. godine poslije Trampove pobjede na izborima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније