Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 07. 2019. 20:08 >> 20:09

POSJETIO RIM

Putin imao dug razgovor sa papom

Ruski predsjednik Vladimir Putin, usred krize sa Zapadom, danas je boravio u jednodnevnoj posjeti Rimu, a u Vatikanu je imao dug razgovor sa poglavarom Rimokatoličke crkve Franjom.

Putin je potom imao radni ručak sa italijanskim kolegom Serđom Matarelom prije sastanka s premijerom Đuzepeom Konteom i kasnije sa potpredsjednicima vlade Mateom Salvinijem i Luiđijem Di Majom.

Ruski predsjednik je razgovor sa papom ocijenio kao značajan. Papa je Putinu poklonio komemorativnu medaljnu iz Prvog svjetskog rata i svoju poruku upućenu za Međunarodni dan mira. Putin je papi poklonio knjigu i film o Mikelanđelu.

Papa je na prethodnom sastanku sa Putinom 2015. pozvao ruskog predsjednika da uloži dodatne i iskrene napore u postizanju mira u Ukrajini, iako bez otvorene osude koju su tražili ukrajinski katolici.

Ruski predsjednik će se prije odlaska iz Italije neformalno sastati i sa svojim velikim prijateljem Silviom Berluskonijem, kojeg je u intervjuu za Korijere dela sera pohvalio kao "političara svjetskog formata".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније