Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: J.B.Č. ]

04. 07. 2019. 08:48   >>  08:48 1

"POZDRAV AMERICI"

Tenkovi na ulicama Vašingtona za Dan nezavisnosti

Američki predsjednik Donald Tramp raspoređuje tenkove, bombardere i drugu ratnu mašineriju za proslavu Dana nezavisnosti 4. jula, koja tradicionalno iskazuje njenu vojnu moć.

Pentagon pokušava organizirati prelete B-2 Stelt bombardera i drugih vojnih aviona iznad Nacionalnog mola, parka u kojem se okupljaju građani u Vašingtonu, prenio je AP.

Na paradi će učestvovati borbeni avioni F-35 i F-18, akrobatski tim "Plavi anđeli", helikopteri vojske i obalske straže i Marine V-22 Osprej.

Dva borbena vozila viđena su juče u blizini Linkolnovog memorijalnog centra, gdje će Tramp održati govor o proslavi Dana nezavisnosti.

Mali broj borbenih tenkova "Abrams" od 60 tona poslat je u Vašington željeznicom, kako bi bili postavljeni u blizini Nacionalnog mola, iako je vlada Distrikta Kolumbija uzvratila verbalnom paljbom.

Uoči parade američka vojska pozvala je građane Vašingtona da "ne paniče" ako vide tenkove na ulicama.

Pukovnik Sanset Belinski rekao je da će stanovnici "vidjeti vozila koja se kreću njihovim krajem, ali da ne trebaju paničiti".

"Tanks, but no tanks" (Tenkovi, ali ne tenkovi), napisali su oni na nalogu na Tviteru, što se može protumačiti i kao igra riječi, jer se kod izgovaranja riječ "tanks" može tumačiti i kao "hvala", pa bi poruka mogla glasiti i "Hvala, ali ne tenkovi".

Podsjećaju da je Pentagon prošle godine saopšio da gusjenice tenkova mogu oštetiti gradske puteve.

Iznad Nacionalnog mola pojaviće se i predsjednikov avion "Air Force One" te helikopter "Marine One".

Tramp, koji je najavio događaj kao "Pozdrav Americi", naveo je u utorak da su vojni lideri "oduševljeni" što će učestvovati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније