Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

03. 07. 2019. 08:18   >>  08:28

NOVI UDAR HAFTAROVIH SNAGA

U Tripoliju ubijeno najmanje 40 ljudi

Najmanje 40 osoba je rano jutros ubijeno, a 80 ranjeno u vazdušnom udaru na pritvorski centar za migrante u predgrađu Tripolija, glavnog grada Libije.

Ovo je najveći broj žrtava nekog vazdušnog udara otkako su snage lojalne Halifi Haftaru prije tri mjeseca pokrenule ofanzivu za zauzimanje prijestonice koja je pod kontrolom međunarodno priznate vlade, prenosi Rojters.

Kako se napominje, migrantski centar se nalazi u blizini vojnog kampa.

Vlada u Tripoliju je saopštila da je na desetine ljudi ubijeno ili ranjeno u napadu za kog je optužila "ratnog zločinca Halifa Haftara".

Agencija UN za izbjeglice u Libiji osudila je napad na migrantski centar, u kom je bilo 616 migranata i izbjeglica, većinom iz Afrike, navodi AP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније