Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

29. 06. 2019. 21:18 >> 21:18
1

TRAMP S ERDOGANOM

"Kupovina ruskih sistema problem"

Predsjednik SAD Donald Tramo ocijenio je danas, na sastanku s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, da je turska kupovina ruskog protivvazdušnog sistema S-400 "problem".

"To je problem, ne može se poreći", rekao je Tramp na početku sastanka na marginama samita G20 u Osaki.

Predsjednik SAD je ipak dodao da je Turska "prijateljska zemlja" i "važan trgovinski partner".

Erdogan je nešto ranije, prilikom sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao da je za Tursku "od primarne važnosti" sporazum o zajedničkoj proizvodnji projektila s Rusijom i transfer tehnologije.

On je naveo i da se "ne planira nikakvo odlaganje" isporuka S-400, koje treba da počne u julu.

Turski lider je početkom nedjelje upozorio da Turska po tom pitanju "neće ići unazad".

"Turska ni sa kim ne mora da pregovara, da traži dozvolu, a posebno ne da se povinuje pritiscima kada se radi o njenim bezbjednosnim potrebama", naveo je tada Erdogan.

Vašington je pred Tursku, članicu NATO, stavio ultimatum kojim joj je dat rok do kraja jula da odustane od S-400 ili se suoči s mogućnošću sankcija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније