Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

26. 06. 2019. 14:47   >>  14:59

PARIZ

Zbog vrućine zabranjen saobraćaj starijim vozilima

Gradske vlasti u Parizu zabranile su danas starijim vozilima saobraćaj zbog talasa toplote i zagađenja.

 

Lokalne vlasti procijenile su da će da ta mjera uticati na skoro 60 odsto vozila na širem području Pariza, uključujući kamnione za isporuku robe i starija vozila koja ispuštaju više štetnih gasova od novijih modela.

Oni koji budu prekršili tu mjeru, mogu da dobiju novčanu kaznu.

Mnoge škole širom Francuske su danas zatvorene zbog temperature koja će u najtoplijem dijelu dana biti oko 39 stepeni Celzijusa.

 

Tako visoka temperatura je rijetka u Francuskoj gdje mnoga domaćinstva i zgrade nemaju klima uređaje.

Francuske dobrotvorne organizacije i lokalne vlasti saopštile su da će pružati dodatnu pomoć starijim osobama, beskućnicima i bolesnicima.

U talasu toplote 2003. godine preminulo je oko 15.000 ljudi u Francuskoj, a oko 70.000 u Evropi, medju kojima je najviše bilo starijih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније