Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

26. 06. 2019. 08:11   >>  08:11

DIREKTOR TVRDI

Instagram ne špijunira korisnike da bi im slao reklame

Instagram - aplikacija za dijeljenje fotografija, ne špijunira privatne razgovore svojih korisnika da bi im kasnije slala ciljane reklame, izjavio je danas direktor te aplikacije Adam Moseri u intervjuu za američku televizijsku mrežu Si Bi Es (CBS).

 

"Ne gledamo vaše poruke, ne slušamo vaše razgovore. Bilo bi izuzetno problematično da to radimo. Međutim, svjestan sam da će vam biti teško da mi povjerujete", rekao je Moseri.

Direktor Instagrama, filijale Fejsbuka, odgovorio je na to pitanje novinara pošto su se korisnicima pojavile reklame za određene proizvode koji su pomenuti u njihovim ranijim privatnim razgovorima.

Pitanje povjerljivosti podataka korisnika društvenih mreža jedno je od najosjetljivijih s kojima se suočava Fejsbuk poslije skandala 2018. godine s curenjem podataka koje je preuzela firma "Kembridž analitika".

Moseri je skrenuo pažnju i na tehnologiju za pravljenje namještenih, veoma realističnih video snimke na kojima se nekim poznatim ličnostima mogu staviti u usta izjave koje one nijesu nikad dale. On je tu vrstu video snimaka nazvao kao "duboko lažne" (deepfake).

Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi se krajem maja naljutila na Fejsbuk pošto je ta društvena mreža odbila da povuče namješteni, "duboko lažni" video snimak na kojem izgleda da ona govori kao da je pijana.

Moseri je rekao da još ne postoji "politika" protiv takvih video snimaka i dodao da Instagram pokušava da nađe ravnotežu između bezbjednosti i slobode izražavanja, što nije uvijek lako.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније