Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

25. 06. 2019. 22:39 >> 22:39

ZA RUŠENJE USTAVNOG PORETKA

Uhapšen bivši predsjednik Jermenije

Bivši predsjednik Jermenije Robert Kočarijan danas je ponovo uhapšen, u okviru slučaja za koji tvrdi da predstavlja političku osvetu aktuelnog rukovodstva države.

Kočarijan je smješten u pritvor nakon što je Apelacioni sud poništio odluku nižeg suda kojom je on prošlog mjeseca oslobođen, prenosi AP.

Kočarijan je optužen za rušenje ustavnog poretka, zato što je 2008. godine naložio vojsci i policiji da uguše proteste zbog rezultata izbora na kojima je za njegovog nasljednika izabran Serž Sargsijan.

U sukobu je poginulo osam demonstranata i dva policajca.

Aktuelni predsjednik Jermenije Nikol Pašinijan bio je jedan od lidera protesta, a vodio je i proteste prije godinu koji su doveli do svrgavanja Sargsijana poslije deset godina vladavine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније