Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ n1; Objavila: M.M ]

21. 06. 2019. 17:15   >>  17:26 3

TRAMP OBJASNIO

"Zaustavio sam napad jer bi poginulo 150 ljudi"

Predsjednik SAD Donald Tramp naveo je na Tviteru da je obustavio napad na Iran, jer je dobio informaciju da bi poginulo 150 ljudi, što kako je naveo, “nije proporcionalno rušenju bespilotne letjelice”.

Tramp je na Tviteru naveo da je “predsjednik Obama sklopio očajan i užasan dogovor sa Iranom”.

“Dao im je 150 milijardi dolara, plus 1,8 milijardi dolara u kešu. Iran je bio u velikom problemu, a on ih je izvukao. Dao im je slobodan put ka nuklearnom oružju i ubrzo je, umjesto da kaže hvala, Iran povikao “Smrt Americi!”. Prekinuo sam taj dogovor, koji Kongres nije ratifikovao i nametnuo stroge sankcije. Mnogo su oslabljenija nacija sada, nego na početku mog mandata, kada su uzrokovali velike probleme širom Bliskog Istoka. Sada su gotovi, u ponedjeljak su sružili bespilotnu letjelicu koja je letjela u međunarodnim vodama. Bili smo spremni da odgovorimo prošle noći na tri različita mjesta, kada sam upitao, koliko ljudi će umrijeti. General mi je rekao 150. Deset minuta prije napada zaustavio sam ga, to nije bilo proporcionalno rušenju bespilotne letjelice. Nisma u žurbi, naša vojska je obnovljena, nova i spremna, najbolja na svijetu. Iran ne smije da ima nuklearno oružje, ne protiv SAD i ne protiv svijeta”, naveo je Tramp na Tviteru.

SAD su se pripremile za vojni udar na Iran, kao odmazdu za obaranje američke bespilotne letjelice, ali je operacija opozvana samo nekoliko sati prije početka, rekao je jedan američki zvaničnik, prenosi AP.

Tome je prethodilo obaranje drona SAD. Vojska SAD je rekla da je dron bio u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Ormuskog moreuza kada je oboren. Obaranje drona je pojačalo već napete odnose između SAD i Irana.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније