Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

20. 06. 2019. 10:22   >>  10:22

BIVŠI ŠEF KINESKOG INTERPOLA

Hongvej priznao da je kriv za korupciju

Bivši šef Interpola Meng Hongvej priznao je danas na suđenju Kini da je kriv za korupciju.

Meng (65) je "pokazao da se kaje" zbog prihvatanja 14,46 miliona juana mita (1,86 miliona eura), saopštio je na društvenim mrežama sud u Tianđinu, na sjeveru Kine.

"Presuda će biti izrečena naknadno", navodi se u saopštenju suda.

Kinesko tužilaštvo je 10. maja objavilo da je podignuta optužnica protiv Menga.

Meng je uhapšen mjesec dana ranije nakon što je smijenjen sa javnih funkcija i izbačen iz vladajuće Komunističke partije. Bio je izabran za predsjednika međunarodne policijske organizacije 2016. godine, ali je njegov četvorogodišnji mandat prekinut u oktobru, kada je nestao po dolasku u Kinu iz Francuske.

Grejs Meng, koja je sa djecom dobila politički azil u Francuskoj, tvrdi da je njen suprug žrtva političkog progona u Kini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније