Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 06. 2019. 23:45   >>  23:41 1

NOVO NASELJE

Netanjahu proglasio "Trampovu visoravan" na Golanu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu proglasio je danas osnivanje Ramat Trampa (Trampova visoravan), novog naselja na sjevernom dijelu Golanske visoravni, nazvanog tako u čast predsjednika SAD.

Današnja sjednica Vlade Izraela održana je tim povodom na Golanu.

Američki predsjednik Donald Tramp je u martu priznao izraelski suverenitet nad tom strateškom teritorijom koju je Izrael osvojio od Sirije u Šestodnevnom ratu 1967. i kasnije anektirao.

Izraelski mediji navode da je sadašnja Netanjahuova vlada prelazna i da, uprkos današnjoj svečanosti, ne može zvanično da odobri izgradnju naselja, već u ovom trenutku može da započne samo administrativni rad na projektu.

Netanjahu je rekao da osnivanje naselja predstavlja gest poštovanja za Trampove poteze ”za dobro Izraela u čitavom nizu oblasti”.

Pod tim se podrazumijeva i priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela u decembru 2017. i preseljenje Ambasade SAD iz Tel Aviva u taj grad u maju prošle godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније