Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Sputnjik, objavila B.B. ]

16. 06. 2019. 15:37 >> 15:37
1

VELIKI KVAR

Bez struje ogromni djelovi Latinske Amerike

Veliki kvar na električnim instalacijama ostavio je bez struje Argentinu i Urugvaj, a Bi-Bi-Si javlja da problema sa snabdijevanjem električnom energijom imaju i u Brazilu i u Paragvaju. Bez struje bi moglo biti oko 48 miliona ljudi.

Kako javlja argentinski dnevnik Klarin, do nestanka struje došlo je odmah nakon sedam sati ujutro.

"Masivno zamračenje zahvatilo je doslovno cijelu zemlju", opisao je stanje u zemlji Klarin.

Klarin navodi kako nema informacija oko toga šta se dogodilo. Tek oko sat vremena nakon "zamračenja" snabdjevači električnom energijom objavili su saopštenje u kojem je pisalo da je došlo do kvara na električnom sistemu i da su zbog toga Argentina i Urugvaj bez struje.

Argentinsko Ministarstvo energetike saopštilo je da je iz još uvijek nepoznatog razloga došlo do kolapsa sistema i da je bez struje ostala cijela zemlja, a zahvaćen je i Urugvaj.

"Uzrok se istražuje i tek treba da se utvrdi. Struja se polako vraća, očekuje se da će svi dobiti struju kroz nekoliko sati", dodaju.

Portparol civilne zaštite izjavio je za Klarin da se očekuje da će kroz šest do osam sati cijela zemlja opet imati struju. Dodao je da je uzrok nepoznat, no otkrio je da bi mogao da ima veze s "meteorološkim fenomenom".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније