Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

12. 06. 2019. 23:55 >> 23:51
1

PREDSJEDNIK SAD

Razmatra premještanje još 2.000 vojnika u Poljsku

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je u Vašingtonu da razmatra premještanje oko 2.000 dodatnih američkih vojnika u Poljsku iz Njemačke i drugih evropskih zemalja.

Na sastanku s poljskim predsjednikom Andžejom Dudom u Bijeloj kući, Tramp je međutim naveo da konačna odluka o tome nije donijeta.

On je rekao da SAD "dugo, dugo vremena" imaju desetine hiljada vojnika stacioniranih u Njemačkoj i da će vjerovatno prebaciti "odredjen broj" tog osoblja u Poljsku "ako o tome bude postignut dogovor".

"Nismo do kraja donijeli odluku. Nismo ništa okončali", rekao je Tramp novinarima pred Dudom.

Američki predsjednik je kazao da je Poljska zainteresovana da kupi od SAD više od 30 borbenih aviona F-35.

Zvaničnici SAD su ove nedjelje naveli da se očekuje da Tramp objavi da će poslati u Poljsku oko 1.000 dodatnih vojnika i eskadrilu bespilotnih letjelica kako bi pomogao njenu samoodbranu u vrijeme zabrinutosti zbog vojne aktivnosti Rusije.

Poljski lideri su mjesecima lobirali da SAD pošalju dodatne snage u njihovu zemlju i od ranije izražavali nadu da će u Poljskoj biti formirana trajna američka baza za koju su predlagali ime "Tvrđava Tramp".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније