Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

12. 06. 2019. 18:05 >> 18:04

PREKRETNICA U KRIZI?

Sudan: Prekinut generalni štrajk

Organizatori protesta u Sudanu odustali su od generalnog štrajka i od kampanje građanske neposlušnosti, a život je u glavnom gradu Kartumu danas počeo da se vraća u normalu.

Snage za deklaraciju slobode i promjenu, koje predstavljaju demonstrante u pregovorima sa vladajućim Prelaznim vojnim savjetom, pozvale su građane da se danas vrate na posao širom zemlje, poslije trodnevnog generalnog štrajka. Prodavnice i firme ponovo su počele da rade.

Taj potez se vidi kao moguća prekretnica u teškoj političkoj krizi u Sudanu, dva mjeseca pošto je protestni pokret primorao vojsku da zbaci sa vlasti dugogodišnjeg autokratskog predsjednika Omara al-Bašira, poslije čega su demonstranti ostali na ulicama, zahtevajući da generali predaju vlast civilnoj vladi.

Odluka da se obustavi generalni štrajk odražava sve veću želju lidera protesta i vojske da nastave pregovore i izbjegnu dalju eskalaciju, poslije nedjelju dana nasilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније