Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

10. 06. 2019. 08:36 >> 08:36
1

U VELIKOJ BRITANIJI

Počinje kampanja za izbor novog premijera

Nekoliko glavnih kandidata za novog premijera Velike Britanije počinju danas kampanju, pošto izborna trka i zvanično počinje, prenosi Rojters.

Britanija očekuje novog lidera pošto je Tereza Mej podnijela ostavku na mjesto predsjednice Konzervativne partije, a samim tim i premijera, pošto nije uspjela da izvede zemlju iz Evropske unije u roku koji je istekao u martu.

Njenog nasljednika očekuje najdublja politička kriza proteklih decenija, a centralna pitanja su kako, kada i da li Britanija treba da napusti EU.

Izbori narednog lidera uticaće na ulogu Velike Britanije na svjetskoj sceni i njen prosperitet generacijama koje dolaze, navodi Rojters.

Nominacije za nasljednika Tereze Mej zvanično se podnose od danas, a svaki od 11 najavljenih kandidata mora da obezbijedi podršku najmanje osam od više od 300 poslanika konzervativaca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније