Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

09. 06. 2019. 16:42   >>  16:53 1

PROTIV VOJNOG SAVJETA

Sudanski demonstranti pokrenuli generalni štrajk

Prodavnice su danas zatvorene i ulice prazne kroz Sudan, prvog dana generalnog štrajka na poziv lidera protesta koji traže odlazak Vojnog savjeta sa vlasti, javila je agencija AP.

Udruženje sudanskih profesionalaca, koje predvodi proteste, pozvalo je na "građansku neposlušnost" od danas, u znak protesta protiv Vojnog savjeta na vlasti u Sudanu, a kojeg optužuje za represiju nad demostrantima 3. juna u kojima je stradalo više od 100 ljudi.

Udruženje je pozvalo građane da ostanu u svojim domovima prvog dana štrajka.

Agencija Frans pres javila je da je policija u Kartumu jutros bacila suzavac na demonstrante koji su pokušali da postave barikade na putevima, ne navodeći druge detalje.

Vojska je 3. juna krenula u nasilno rasturanje protestnog kampa ispred njihovog generalštaba u glavnom gradu. U tim neredima je stradalo 115 osoba, prema navodima organizatora protesta, dok vlasti navode broj od 61 žrtve.

Demonstranti, koji su prvo tražili smjenu predsjednika Sudana Omara el Bašira, sada traže da civilna vlada preuzme od vojske upravljanje zemljom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније